Jääsken Antrean Silvoset ry logo

Jääsken Antrean Silvoset ry


Jääsken Antrean Silvosten sukuseura ry:n perustava kokous pidettiin 28.6.2003 Hyvinkäällä. Perustamiskirjan allekirjoittivat Heino Silvonen, Martti Silvonen, Aarne Kuittinen, Erkki Silvonen, Hannu Silvonen ja Pertti Silvonen.
Sukuseura on merkitty yhdistysrekisteriin 15.1.2004.

Sukuseuraa perustettaessa suvun kantaisänä pidettiin Zacharias Thomassonia eli Sakari Tuomaanpoika Silvosta (syntynyt 26.3.1727 Viipurin maalaiskunnassa, kuollut 19.2.1804 Antrean Oravalan kylässä).
Sukututkimuksen edetessä on löydetty Sakarin isä, n. vuonna 1695 syntynyt Tuomas Matinpoika Silvonen, jonka isä taasen oli vuonna 1655 syntynyt Matti Tuomaanpoika Silvonen.
Nykytiedon perusteella suvun kantaisä on siis vuoden 1630 paikkeilla syntynyt (Matti Tuomaanpojan isä) Tuomas Silvonen.

Sukuseuran sääntöjen mukaan ovat seuran tärkeimpiä tehtäviä kokousten ja sukujuhlien lisäksi selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.

Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avio- tai avoliiton kautta on siihen liittynyt (ns. perhejäsen). Varsinaisen jäsenen alle 18-vuotiaat lapset voivat liittyä seuraan nuorisojäseninä (ei jäsenmaksua!).
Jäseneksi liittyminen on helppoa Jäsenasiat-sivun kautta